Verkeersexamen scholen op 16 mei 2017

Fietsverkeersexamen VVN Best feestelijk afgesloten

Bijna alle leerlingen van de basisscholen in Best zijn geslaagd voor hun praktisch en theoretisch verkeersexamen. Een mooie prestatie, omdat dit weer aangeeft dat de leerlingen in Best de basisbeginselen goed beheersen. Ook dit jaar deden weer alle bassischolen uit Best mee. Basisschool de Paersacker was uitgekozen om daar de diploma-uitreiking een extra feestelijk tintje te geven.

De leerlingen met hun meester en juf ontvingen wethouder Peet van de Loo, voorzitter VVN Noord-Brabant Paul Gondrie en de bestuursleden van VVN Best Mariette Scheepers en Wim Verbeek. In een warme maar gezellige ambiance werd er nog eens kort stilgestaan bij het nut van goede en blijvende aandacht als je deelneemt aan het verkeer. Wethouder van de Loo benadrukte dat nog eens extra door uit eigen ervaring een tweetal gevaarlijke situaties met de kinderen te bespreken. Het is erg belangrijk dat ze het geleerde straks ook in praktijk moeten blijven uitoefenen en als ze naar de middelbare school gaan.

Paul Gondrie ging later nog in op de verschillende rollen die de gemeente, de lokale afdeling van VVN en de politie spelen. In samenwerking met provinciale acties moeten we ons blijven inzetten om het aantal verkeersdoden terug te dringen.

In het klaslokaal werd de bekende groepsfoto genomen waarna de kinderen nog werden getrakteerd op ijs. Dit paste goed bij het mooie warme weer van de dag.

 

VVN Best bedankt de gemeente, politie, scholen, ouders en speciaal de verkeersouders die het toch elk jaar weer mogelijk maken dat er naast het theoretische examen elk jaar ook een praktijkexamen kan worden afgenomen.

 

Zie uitslagen theorie: https://www.dropbox.com/s/mn2h2g21de6m4hh/Theorie%20examen%202017-1.xls?...

Zie uitslagen praktijk: https://www.dropbox.com/s/mmtjont7m09jjrz/Resultaten%20per%20leerling%20...