Fietsverlichtingscontrole 20 januari 2017

Fietsverlichtingsactie 20 januari 2017

Op vrijdagavond 20 januari heeft VVN afd. Best in samenwerking met de Politie Best een fietsverlichtingsactie georganiseerd. Met als doel in gesprek te raken met de mensen en hen op het gevaar te wijzen als er geen of geen deugdelijke verlichting wordt gevoerd.

Tijdens deze actie is er door de politie verbaliserend opgetreden.

In totaal zijn er 109 fietsen gecontroleerd. 86 van deze fietsen waren voorzien van goed werkende voor- en achterlichten, de reflectoren in de trappers en in de wielen waren in orde.

Controle plaatsen waren Hoofdstraat thv. de spoortunnel en de Willem de Zwijgerweg, thv. de rotonde bij “de Mol”.

Op de hoofdstraat werden 67 fietsen gecontroleerd waarvan 20 fietsen een aantal gebreken op het gebied van verlichting vertoonden.

De controleplaats van de Willem de Zwijgerweg leverde 19 fietsen zonder gebreken op. Maar ook hier waren 3 fietsen met een of meer gebreken.

Tijdens de controle merkten we dat mensen gewaarschuwd werden, via social media, voor de controle, we zagen namelijk verschillende mensen lopen met hun fietsen.

Tijdens de evaluatie op het politiebureau werd er geopperd om vaker samen te werken door politie en VVN.

Een van de evaluatie punten was dat we de verlichtingsactie niet op een vrijdag moeten organiseren, maar op een donderdag. Op die dagen zijn er veel trainingen bij de sportverenigingen.

BijlageGrootteFormaat
2017-01-20 fietsverlichting uitslag.pdf88.44 KB.pdf
Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.